No Beachlife zonder DE strandtas

No Beachlife zonder DE strandtas

Strandtassen voor dat heerlijke modegevoel..

Zomer is geen zomer en een strandbezoek is geen strandbezoek zonder een echte handgevlochten strandtas van riet. Althans… daar lijkt het deze zomer wel naartoe te gaan. Zagen we afgelopen zomer de rieten strandtas weer wat vaker voorbij komen, is deze nu niet meer weg te denken.

Bij The Blind Spot doen we graag grondig onderzoek naar de herkomst van onze kleding & accessoires. Na het spotten van de ALLPA tassen uit onze zomercollectie, waren we opslag verliefd!

Wat is er zo bijzonder aan ALLPA tassen?

Dat vertellen we graag: de tassen worden in Ecuador gemaakt en met de hand geweven bij de maker thuis of op de boerderij. Hiervoor gebruiken ze het welbekende toquilla stroo. Dat is een fijn rietsoort die niet snel of makkelijk breekt en waar de fameuze panamahoeden ook mee worden gemaakt.

De bijzonder sterke kwaliteit van het stroo gaat lang mee en blijft daardoor ook lang mooi. De technieken die gebruikt worden bij het weven van de hoeden en de tassen zijn zelfs zo bijzonder dat het UNESCO de ambacht van het handweven heeft erkend en toegevoegd aan de werelderfgoed lijst.

De prachtige collectie ALLPA tassen vind je hier.

Strandtas

Photocredits: ALLPA, Ecuador

[instagram-feed]

Loading Facebook Comments ...
Loading...
Menu
Account