Sustainable Tencel Party

Sustainable Tencel Party

Steeds vaker kom je kleding tegen gemaakt van Tencel.

Wat is tencel? Tencel is het geregistreerde merk van de fabrikant Lenzing voor lyocell. Het is een 100% natuurlijk en zeer duurzaam materiaal (Tencel draagt het Europese Ecolabel). Tencel wordt gemaakt van cellulose uit eucalyptus hout. Dit hout komt uit speciale, duurzaam beheerde bossen waar voor elke gebruikte boon een nieuwe boom wordt terug geplant. De productie van het materiaal gebeurt via een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen blijvend gerecycled worden.

Kleding van de stof Tencel is huidvriendelijk, heeft een zeer goede vocht- en warmteregulatie, een mooie zijde-achtige glans, valt mooi en soepel, en is volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het eenvoudig te wassen en krimpt en kreukt het nauwelijks. Na het wassen hang je je kleding netjes op en droogt het vrijwel kreukloos op. Geen strijkijzer nodig. Heerlijk toch?

Ook bij The Blind Spot hebben we ervoor gekozen om Tencel te verkopen, omdat wij overtuigd zijn van de duurzaamheid van het materiaal en omdat het ook nog eens prachtig valt op je lijf. Het blijft lang mooi en gaat dus lang mee. Echt een slow fashion item waar je lekker lang mee kunt doen. Shop hier onder onze kleding van Tencel:

Post by lsterring

Loading Facebook Comments ...
Loading...
Menu
Account