Zalmleren kleding & tassen

ms_bay_zalmleer

Zalmleren kleding & tassen

Zalmleren kleding; de toekomst?

Zalmleren kleding, tassen en accessoires komt steeds meer in beeld. En dat is niet voor niets. Wij van The Blind Spot zijn helemaal fan. Vooral nadat we Saskia, de eigenaresse van het eerste echte zalmleren tassenmerk Ms. Bay, hebben mogen ontmoeten. Zalmleren tassen en ook kleding heeft diverse voordelen die we hier graag met je delen.

Waarom Zalmlederen tassen; hoe duurzaam is het?

Een terechte vraag, want we weten allemaal dat het looien van leer vaak een chemisch proces is en dus niet goed voor ons milieu. Hoe zit dat dan met zalmleder?

Allereerst is zalmleer een restproduct uit de vis-industrie. En zou het eigenlijk beschouwd worden als afval. Door het niet weg te gooien, maar er een mooi product van te maken, is dit een mooi voorbeeld van duurzaam bezig zijn,

Ten tweede is de huid van een zalm vele malen makkelijker te looien dan bijvoorbeeld runderhuid. Het proces van zalmhuid naar zalmleer gebeurd met natuurlijke middelen, waaronder groentesappen en de warmte van de zon. In het engels heet dit ‘geothermal tanning’.  Een natuurlijk proces van leerlooien.

Doordat er geen chemicaliën gebruikt worden, is het ook voor de maker van de tas of schoen een prettige manier van werken, omdat hij/zij geen risico loopt op bijvoorbeeld huidvergiftiging. Schrik je hiervan? Welnee! Dit is wat er daadwerkelijk kan gebeuren met je huid als je hier aan wordt blootgesteld. Niet echt een fijn weetje, maar we vertellen je graag hoe het zit.

zalmleren_tas

Zalmleer; welke voordelen heeft het?

Afgezien van het feit dat zalmleer er mooi uitziet en een luxe uitstraling heeft, is het ook nog eens sterker van runderleer. Het gaat langer mee en je zalmleren tas of rok of jurk of schoen blijft ook nog eens heel mooi. Wat dat betreft heeft zalmleer hetzelfde effect als gewoon leer. Naarmate je het meer gebruikt, des te mooier het eigenlijk wordt. Een enorm duurzaam product wat niet voor niets bij The Blind Spot te koop is.  Klik hier voor de collectie.

Wat kun je allemaal kopen van zalmleer?

Inmiddels maakt zalmleer haar opmars. Zo vind je in onze webshop tassen en portemonnees van zalmleer, maar er zijn al meer producten te vinden. Denk aan schoenen bijvoorbeeld, maar ook rokken en jurken komen steeds vaker voor.

zalmleren_tas_msbay

Over alle merken bij The Blind Spot

Bij The Blind Spot bieden we een gevarieerde lijn aan van kledingmerken die duurzaam werken en fairtrade produceren. Groot en klein. Bekend en onbekend. De meest bekende merken die je onze webshop zult vinden, zijn Peopletree, Thought Clothing en het Nederlandse Alchemist Fashion van Caroline Mewe.

Ms. Bay | Zalmleren portemonnee | Witty Wallet klein
Ms. Bay | Zalmleren tas | MorningMoon

Post by Maria

Loading Facebook Comments ...
Loading...
Menu
Account