Alpaca Loca – Sjaals van Fairtrade wol

Alpaca Loca is een innovatief label dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige alpacasjaals & plaids. Ze zijn bekend om hun luxueuze en zijde zachte plaids en sjaals. Bij The Blind Spot verwelkomen we graag nieuwe, jonge innovatieve merken en Alpaca Loca past daar goed bij.

Voordelen van alpacawol

Alpacawol is een natuurlijke, super zachte stof en kent vele voordelen ten opzichte van schaapswol of kasjmier. Het is hypo-allergeen doordat het geen lanoline bevat, zoals schapenwol. De structuur van alpacawol is sterker dan die van schapenwol of kasjmier. Het pluist veel minder waardoor het zeer comfortabel draagt en niet prikt. Het is zeer vuil- en waterafstotend. Dankzij de holle vezel isoleert het erg goed en is het heerlijk warm. Het is een 100% natuurlijk product en fair trade.

Diervriendelijk en goed gemaakt

De wol die gebruikt wordt voor de Alpaca Loca producten is afkomstig van alpaca’s uit Ecuador. De winters in het Andesgebergte zijn erg koud en heeft de alpaca een dikke vacht nodig. De zomers daarentegen zijn weer erg heet en dan willen de alpaca’s weer van hun dikke vacht af. De natuur zorgt ervoor dat de haren deels vanzelf uitvallen, en de Ecuadoriaanse boeren helpen de Alpaca’s een handje door de wol te scheren. Het proces is van begin tot eind diervriendelijk, wat voor The Blind Spot erg belangrijk is.

De producten worden allemaal met de hand gemaakt in Ecuador door een kleine gemeenschap van wevers. Alpaca Loca hecht veel waarde aan kwaliteit, traditie, integriteit en sociale verantwoordelijkheid en hebben bewust gekozen om de productie op deze manier op te zetten.