Hoe The Blind Spot begon

The Blind Spot is in 2016 ontstaan toen Chantal Braam, eigenaresse, op zoek was naar duurzame fashionable kleding. Door erover te schrijven op haar persoonlijke blog ontdekte ze dat ze niet vond wat ze zocht. En dus… in maart 2018 werd het idee van Chantal een feit en ging ‘The Blind Spot’ online. Een  toegankelijke, stoere & sophisticated webshop met duurzame dames- & herenmode, accessoires en lifestyle producten. En met succes! The Blind Spot groeit nog steeds en inmiddels weten vele van jullie de webshop goed te vinden en is er sinds februari 2020 een fysieke winkel geopend in Goes!

Waar The Blind Spot voor staat

The Blind Spot gelooft in een wereld waar mensen zich bewust zijn van het feit dat jouw kleding gemaakt wordt door andere mensen. Mensen zoals jij en ik. Het enige verschil is dat zij werkzaam zijn in barre omstandigheden. Misschien weten we dat wel, maar we kiezen massaal voor onze ‘blind spot’.

Welkom bij The Blind Spot

Fijn dat jij voor duurzaam durft te gaan! Het niet willen zien dat de keuzes die wij maken binnen de mode invloed hebben op leefomstandigheden van anderen en het milieu.  Jij bent al zo ver! Dankjewel dat jij je ogen opent.

Bij The Blind Spot dragen we bij aan een nieuwe duurzamere wereld en jij helpt mee door te kiezen voor fair en sustainable fashion. Klinkt simpel toch? Hier in de webshop hebben we het makkelijk voor je gemaakt. Bij ons shop je alle producten altijd duurzaam en altijd fairtrade! Onder elk product lees je over de herkomst en het verhaal achter elk duurzaam product wat we verkopen.

Waar wij in geloven

Wij geloven in een wereld waarin het allemaal normaal is om eerlijke prijzen te betalen voor duurzame producten. Een wereld waarbij de makers, ver weg of dichtbij eerlijk beloond worden voor het maken van onze producten. En daarom verkopen we bij The Blind Spot alleen fair en sustainable fashion. Oftewel eerlijk en duurzaam geproduceerde kleding en accessoires.

Wat wij doen

En samen komen we er wel! Hoe wij dat doen?

Awareness creëren: voor de blind spot. En dan bedoelen we niet alleen deze webshop (filled with sustainable goodies :-)), maar dan bedoelen we ook letterlijk het feit dat veel mensen niet weten of niet willen weten hoe hun kleding geproduceerd wordt en welk effect dat heeft op onze leefomgeving en ons milieu. Hier bij The Blind Spot proberen we jou bewust te maken van al deze dingen. Wij geloven dat mode past echt mooi is, als de maker er een eerlijk loon voor krijgt en de kleding weinig tot geen schade aan het milieu brengt. Dat wil jij toch ook? Een win win voor iedereen!

Onze merken

Wat zo bijzonder is aan de merken die verkocht worden via The Blind Spot is dat we precies weten waar de producten vandaan komen en door wie ze gemaakt zijn. Die verhalen delen we graag. Er mooi uitzien is één ding, maar zien dat jouw nieuwe look bijdraagt aan een gezonde(re) wereldeconomie is eigenlijk net zo belangrijk. Toch? Bij elk product geven we je meer achtergrond info over de herkomst en de stoffen die gebruikt zijn. Mooi toch? Wij denken van wel. Andere merken daar ook zo over denken en je dus bij ons kunt shoppen zijn o.a. Veja, Alchemist Fashion, Armedangels, Thinking Mu & MUD Jeans. Klik hier voor al onze merken.

Onze kernwaarden

Inspirerend
Bij The Blind Spot inspireren we graag en laten we ons graag inspireren door anderen. Voor ons is dat een wisselwerking. Daarin kijken we met een positieve blik naar de wereld en willen we de wereld graag een beetje beter maken.

Fashionable
De kleding die je bij ons koopt, is naast het feit dat het altijd duurzaam is ook fashionable. Wij snappen dat jij er leuk uit wilt zien. Daarom doen wij er ook alles om dat voor jou mogelijk te maken.

Vernieuwend
Naast de bekendere duurzame kledingmerken willen we bij The Blind Spot nieuwe of kleine duurzame kledingmerken ook een podium bieden. Binnen onze collecties zul je dus vernieuwende en verfrissende kledingmerken tegenkomen met unieke duurzame items.

Bezoek ons

Maandag – GESLOTEN

Dinsdag – 11:00 – 17:00 uur

Woensdag – 11:00 – 17:00 uur

Donderdag – 11:00 – 17:00

Vrijdag – 11:00 – 17:00 uur

Zaterdag 10:00 – 17:00 uur

Actuele koopzondagen vind je hier.

Waar zit onze winkel?

Je vindt ons hier:

Korte Kerkstraat 15

4461 JE Goes