Veja sneakers – duurzame schoenen

Veja sneakers koop je bij The Blind Spot. In onze collectie vind je de nieuwste modellen, zoals de Venturi, de Campo, V-12 en V-10. Allemaal verkrijgbaar vanaf maat 36 t/m 46. Zowel heren als dames kunnen dus goed bij ons terecht voor de toffe unisex sneakers.

De duurzame Veja sneakers worden ontworpen in Frankrijk en gemaakt in Brazilië. Het merk denkt goed na over zijn ontwerpen en investeert in het ontwerp van hun duurzame sneakers. Zodanig dat zij het verschil kunnen maken. Met name het tijdloze design; over tien jaar wil je dezelfde paar nog steeds dragen. Ontzettend knap!

Shop je duurzame sneakers in Goes, Zeeland bij The Blind Spot

Het merk is een schoolvoorbeeld voor alle sneakers en misschien wel voor de hele mode industrie; als koploper in hun transparante productieproces produceren zij sneakers met een positieve impact op de wereld. Veja betekent letterlijk ‘ZIE’ of ‘KIJK’. Ze willen je uitdagen verder te kijken dan de schoen zelf. Kies je voor Veja dan kies je bewust.

En dat is precies wat we met The Blind Spot willen uitdragen; Kies je voor The Blind Spot dan kies je bewust voor duurzame en tijdloze items die lang meegaan. Veja sneakers kopen, doe je dus bij The Blind Spot. De Veja schoenen eerst passen? Dat kan! In onze winkel in Goes kun je onder het genot van een kop koffie of thee je nieuwe sneakers eerst even passen en uitproberen. Dan weet je zeker dat je de juiste schoenen in huis haalt!

 

Het merk; VEJA

Waar staat de naam Veja voor? Het betekent letterlijk: ‘ZIE’ of ‘KIJK’. In Porto Alegre, Brazilië worden de sneakers geproduceerd. En dat allemaal duurzaam en eerlijk. Sinds de start in 2005 heeft het sneaker merk al 24 designs op de markt gezet. Hun visie helder en transparant; goede & eerlijke schoenen maken zonder concessies te doen aan het ontwerp noch de omstandigheden en materialen waarmee de sneakers gemaakt worden.  Zo zijn de zolen van wild rubber gemaakt. Het rubber wordt geoogst en geteeld wordt door lokale boeren uit het Amazone gebied. 

De collectie

De collectie van VEJA bestaat uit diverse modellen voor dames, heren en kinderen. The Blind Spot kiest ieder seizoen voor de V-10, Esplar modellen. Heel fijn en makkelijk te combineren onder elke outfit. Ook vind je de populaire en de Nautico Pekin in ons assortiment. De duurzame sneakers zijn gemaakt van wild rubber, verkregen bij lokale boeren uit de Amazone die op traditionele wijze rubber tappen om zo de natuur in balans te houden.

Gebruik van duurzame Materialen

Veja werkt zoveel mogelijk met duurzame materialen, zoals biologisch katoen, gerecycled polyester en ecologisch leer. De keuze om in Brazilië de sneakers te produceren, was een logische voor de oprichters & jeugdvrienden, François & Sebastién, omdat alle materialen voor de VEJA sneaker daar vandaan komt. Het transparante productieproces werkt ook door in de bedrijfsvoering van VEJA. Zo delen ze fouten die zij in de bedrijfsvoering hebben gemaakt op hun website om ervan te kunnen leren. Van en van buiten een schoolvoorbeeld!