Tips om je panty zo lang mogelijk mooi te houden.

 

Heb jij er ook weleens last van? Wéér een ladder in de panty of de stof begint lelijk te plooien. Hartstikke zonde van je panty. En eigenlijk helemaal niet nodig dat dit zo vaak gebeurd. We horen je denken ‘Hoe verzorg ik mijn panty dan eigenlijk?’ Bij The Blind Spot verkopen wij het duurzame merk Swedish Stockings. Zij geloven erin dat duurzaamheid en goede kwaliteit hand in hand gaan. Panty’s van Swedish Stockings zijn gemaakt van duurzame materialen en door de kwaliteit gaan ze lang mee. Echter is het nog altijd belangrijk om je panty goed te verzorgen. Lees hieronder onze tips om de levensduur van jouw panty te verlengen.

Auteur: Simone Bruin
panty-kies-de-juiste-maat

1. Kies de juiste maat

Swedish Stockings werkt met een size guide zodat je de juiste maat kan kiezen. Hoe beter de pasvorm hoe beter je de kwaliteit van de panty bewaard. In de winkel helpen we je natuurlijk graag om de juiste maat te kiezen. Ons advies? Kies voor een maatje groter mocht je een tussenmaat hebben.

2. Rek de panty uit voordat je deze gaat dragen

Voordat je de panty gaat dragen (dus ook na iedere wasbeurt) adviseren we je om de panty met je handen even uit te rekken. Op deze manier kunnen de garen alvast wennen aan het oprekken naar jouw lichaam. Tevens bevordert dit de levensduur van de garen.

rek-je-panty-voor-gebruik-swedish-stockings
bundel-je-panty-swedish-stockings

3. Eén voor één

Bundel eerst een been van de panty, steek dan je voet erin en hijs de panty omhoog tot je knie. Doe dit vervolgens ook bij het andere been. Vervolg deze stappen om de rest van je panty over je dijen en heupen te trekken. Probeer zo gelijkmatig mogelijk de panty omhoog te trekken.

4. Alleen aan de bovenkant omhoog trekken

Panty’s kunnen alleen van onder naar boven worden uitgerekt. Als je voelt dat de panty op een plek is geconcentreerd, dan kun je het beste de panty weer even opnieuw aantrekken.

omhoog-trekken-swedish-stockings

5. Draag met zorg

Om ladders te voorkomen is het belangrijk dat je nagels glad gevijld zijn zodat deze niet kunnen blijven haken tijdens het aantrekken. Let ook op als je sieraden draagt of iets anders waaraan de panty kan blijven haken. Ondanks de verstevigde tenen bij de panty’s van Swedish Stockings is het alsnog verstandig om sokken over de panty te dragen, mocht je dichte schoenen dragen. Bij het dragen van laarzen met een rits raden we je aan om een pleister aan de binnenzijde van de laars te plakken. Op deze manier kan de rits niet schuren tegen de panty.

6. Was alleen wanneer het nodig is en het liefst in een waszakje

Het beste is om je panty na 5 of 6 keer dragen te wassen. Het liefst op handwas of op 30 graden in een waszakje. Zorg ervoor dat je het niet samen wast met items die zijn voorzien van ritsen, haken, gespen of metalen onderdelen en dergelijke. Geen waszakje voorhanden? Een kussensloop kan ook als waszak fungeren.

was-je-panty-zonder-wasverzachter

7. Vermijd wasverzachters en de droger

Wasverzachter kan de elastaan in de panty beschadigen, gebruik deze dus liever niet. Droog de panty aan de natuurlijke lucht.

Photocredits: Swedish Stockings