Alles over Tencel; Wat is dat voor stof?

Bij The Blind Spot vind je veel kleding van de stof Tencel. Velen van jullie zijn enthousiast over de stof. Het voelt lekker aan op je huid en ademt goed door. Jullie eerste reacties uit de paskamers: “Oh, wat voelt dat lekker.” Of “Dat zit heerlijk!” Waarop ik vaak aan jullie vertel wat voor vezel Tencel is en waar het vandaan komt en waarom het duurzaam is. In deze blog speciaal voor jou nog even alle feiten en info op een rij. 🙂

Wat is Tencel?

Tencel is het geregistreerde merk van de fabrikant Lenzing voor lyocell. Het is een 100% natuurlijk en zeer duurzaam materiaal. Tencel draagt ook het Europese Ecolabel. Tencel wordt gemaakt van cellulose uit eucalyptus hout. Dit hout komt uit speciale, duurzaam beheerde bossen waar voor elke gebruikte boon een nieuwe boom wordt terug geplant. De productie van het materiaal gebeurt via een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen blijvend gerecycled worden.

De goede eigenschappen van Tencel

Kleding van de stof Tencel is huidvriendelijk, heeft een zeer goede vocht- en warmteregulatie, een mooie zijde-achtige glans, valt mooi en soepel, en is volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het eenvoudig te wassen en krimpt en kreukt het nauwelijks. Na het wassen hang je je kleding netjes op en droogt het vrijwel kreukloos op. Geen strijkijzer nodig. Heerlijk toch?

Ook bij The Blind Spot zijn we overtuigd van de duurzaamheid van het materiaal en omdat het ook nog eens prachtig valt op je lijf. Het blijft lang mooi en gaat dus lang mee. Echt een slow fashion item waar je lekker lang mee kunt doen. Het blijft echter een natuurlijke vezel, dus zorg goed voor je kledingstuk ook tijdens het wassen.

Hoe was je Tencel? Mijn allerbeste advies is om alles binnenstebuiten op maximaal 30 graden te wassen met max. 800 toeren. Staat er iets anders voorgeschreven in het label? Volg dan goed op wat er staat. Zelf zeg ik altijd: “Wees lief voor je kleding in de wasmachine, dan zul je er lang plezier van hebben.” Maar dat geldt eigenlijk voor elk kledingstuk.

Bekijk hier onze Tencel collectie