De perfecte jeans gevonden.. maar dan? Hoe verzorg je je nieuwe spijkerbroek eigenlijk? Voor zo veel mogelijk draagplezier? Geen zorgen, wij delen graag onze allerbeste jeans verzorgingstips met jou!

We hebben allemaal wel eens die eindeloze zoektocht naar de perfecte jeans meegemaakt, toch?
Bij The Blind Spot krijgen we altijd een enorme kick als we een klant kunnen helpen met het vinden van dé juiste jeans. Maar eenmaal gevonden, wil je natuurlijk dat je de jeans zo vaak mogelijk kan dragen. Bij The Blind Spot hechten we veel waarde aan de juiste verzorging van de items. Goed onderhoud zorgt ervoor dat een item langer meegaat. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van het dragen van je jeans en bij The Blind Spot worden wij hier in ieder geval heel erg blij van.
.

Onze beste wastips voor je jeans:

MUD Jeans - hoe verzorg ik mijn jeans
 1. Was je jeans niet warmer dan 30 graden Dit om de kleur en kwaliteit van de jeans te behouden en ervoor te zorgen dat de jeans niet krimpt of uit vorm raakt. Jeans van Kuyichi en MUD Jeans worden onder andere gemaakt van biologisch katoen, deze stof is gevoelig voor hete temperaturen met als gevolg dat de stof kan krimpen. Gelukkig zijn de jeans van Kuyichi en MUD Jeans gemaakt van gewassen stoffen, wat betekent dat kans op krimp minimaal is. 
 2. Was de jeans binnenstebuiten Om te voorkomen dat de kleur vervaagd en de jeans te beschermen tegen beschadigingen. Let er ook op dat je ritsen en knopen dichtdoet. 
 3. Let op het toerental bij centrifugeren Zorg dat je je broek niet hard centrifugeert, in ieder geval niet boven de 800 tot 1200 toeren. Wanneer je je jeans te hard centrifugeert, kun je kreuken in je jeans krijgen, die je er niet makkelijk meer uit krijgt.
 4. Doe je jeans niet in de droger maar laat hem aan de lucht drogen
  Op deze manier voorkom je krimpen. Je kunt eventueel daarna met een stomer over de jeans om de stof weer zacht te maken.
 5. Gebruik geen wasverzachter Dit kan de stof verzachten, maar het kan ook de vezels aantasten en de pasvorm en duurzaamheid verminderen. Niet alleen schadelijk voor het milieu, maar dus ook schadelijk voor je jeans.
 6. Probeer de jeans zo min mogelijk te wassen. 
  We hebben je net tips gegeven voor het wassen van je jeans, maar het allerbeste is om je jeans zo min mogelijk te wassen. Hang hem in de buitenlucht als je de jeans wilt opfrissen. Fijn voor de kwaliteit van de jeans en lekker duurzaam dat die wasmachine een wasje minder hoeft te draaien.
 7. Opbergen. Als je je jeans een tijdje niet draagt, bewaar ze dan op een koele, droge plaats uit direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.
 8. Wear & Repair. Als er zich kleine scheurtjes of losse draden voordoen, repareer ze dan onmiddellijk om verdere slijtage te voorkomen.
MUD Jeans recycle

Recycle tip

Is die ene jeans toch echt afgedragen? Lever je oude jeans in bij ons. Hiermee krijg jij 10 euro korting op je nieuwe MUD Jeans en zal je oude jeans meegenomen worden in het recycle programma van MUD Jeans. Dan maken zij van jou oude jeans, weer een nieuwe!

Shop Jeans women